Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken.
Onze webshop gebruikt alleen essentiële cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van onze site. We maken geen gebruik van andere soorten cookies en bieden daarom niet de mogelijkheid om cookies te weigeren of je cookie-instellingen aa We leggen dit in detail uit in ons cookiebeleid
Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.
Tegenwoordig zijn er bij de bakkers en supermarkten talloze varianten brood te vinden. Twee populaire soorten die vaak als gezonde opties worden beschouwd, zijn bruin brood en meergranenbrood. Maar wat maakt deze broden nu zo gezond? En zijn er daadwerkelijke voordelen voor het lichaam?
De gezondheid van zwangere vrouwen en hun ongeboren kinderen staat meer dan ooit in de schijnwerpers. Vooral zwangerschapsdiabetes staat extra in de kijker, daar er zich een grote toename voordoet. Volgens het recente jaarrapport Perinatale gezondheid in Vlaanderen is het aantal zwangere vrouwen met diabetes in de afgelopen tien jaar opmerkelijk gestegen. Waar in 2012 slechts 3% van de zwangere vrouwen deze aandoening ontwikkelde, was dit in 2022 al gestegen naar 8,9%. Deze trend roept weliswaar belangrijke vragen op voor de gezondheid en het algemeen welzijn van zowel moeder als kind.
Aspartaam is een veel gebruikte zoetstof in levensmiddelen en dranken. Het lijkt de perfecte caloriearme vervanger voor suiker - al bestaat er ook heel wat controverse rond. Hoewel de zoetstof al decennialang wereldwijd gebruikt wordt, zijn er nog steeds mensen die de stof weigeren te consumeren. Maar hoe groot zijn de risico’s nu echt? In dit artikel geven we jou alle nodige antwoorden over aspartaam.