Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

8 Blog artikels

Sorteer op:
Intermittent fasting: meer nadelen dan voordelen?

Intermittent fasting: meer nadelen dan voordelen?

Intermittent fasting, ook wel bekend als IF, is een eetpatroon waarbij mensen perioden van vasten afwisselen met perioden van eten. Deze methode won de afgelopen jaren sterk aan populariteit, vooral dankzij de voordelen die eraan verbonden zijn. Nochtans is het wetenschappelijk bewijs voor het succes van deze methode te onderbouwen beperkt, en zijn er ook nadelen verbonden aan IF. In dit artikel nemen we Intermittent fasting nauwkeurig onder de loep.

Sleep banking

Sleep banking

De ene heeft het al minder nodig dan de andere om te kunnen functioneren, maar slaap is en blijft een essentieel element van onze gezondheid. In een wereld waar we vaak dagelijks moeten presteren is slaap cruciaal om ons lichaam en geest gezond te houden. Een nieuw concept dat hieruit ontstaan is, is 'sleep banking' of slaapbankieren. Hopelijk met een hoger rendement dan deze van onze Belgische banken. 

Wat is slagaderverkalking?

Wat is slagaderverkalking?

Slagaderverkalking, in de medische wereld bekend als atherosclerose, is een veelvoorkomende aandoening die levensbedreigende complicaties veroorzaakt. De aandoening verloopt zeer langzaam en vaak zonder symptomen, waardoor deze lang onopgemerkt kan blijven. Maar wie aan slagaderverkalking lijdt, loopt meer kans op een hartinfarct of beroerte. Met 15 miljoen doden is het één van de belangrijkste doodsoorzaken in de wereld. 

Hoe behandel je acne?

Hoe behandel je acne?

Vele pubers krijgen ermee te maken. Nee, niet het gênante gesprek met de ouders over de bloemetjes en de bijtjes. Acne, een veelvoorkomende huidaandoening. Bij de ene verdwijnt het vanzelf, de andere heeft nood aan schoonheidsproducten of medicijnen.

Vapen: veilig hulpmiddel om te stoppen met roken of niet?

Vapen: veilig hulpmiddel om te stoppen met roken of niet?

Stoppen met roken is altijd een uitdaging. Tegenwoordig is vapen een populaire methode geworden om te minderen of zelfs te stoppen met de traditionele vorm van roken. Vapen, ook bekend als elektronisch roken, beschouwen heel wat rokers als een gezonder alternatief aangezien er geen tabak aan te pas komt. Maar eigenlijk is het niet bewezen dat vapen een effectieve methode is om te stoppen met roken. Bovendien is het ook niet geheel risicovrij, en in dit artikel werpen we een licht op de potentiële negatieve gevolgen van vapen.

De voordelen van een medicatieschema

De voordelen van een medicatieschema

Een medicatieschema is een belangrijk hulpmiddel voor patiënten om hun medicatie te beheren. Je apotheker heeft een essentiële rol: je krijgt hulp met de organisatie van je medicatie en ontvangt een optimale dosering waardoor bijwerkingen tot een minimum worden beperkt. In dit artikel lichten we de voordelen en het belang van medicatieplanning toe.

Wat zijn aambeien?

Wat zijn aambeien?

Aambeien (hemorroïden of speen) ontstaan wanneer de bloedvaten van de anus verwijden of uitzetten. Het zijn een soort spataders die je krijgt als je te hard perst tijdens een toiletbezoek. 

Bruiner worden zonder de zon

Bruiner worden zonder de zon

Heb je graag een gebruinde huid? Er zijn andere mogelijkheden dan urenlang in de zon liggen. Maar hoe krijg je een gezond en natuurlijk bruin kleurtje, tijdens de zomer en winter? Lees hier onze do's en don'ts!